Verschillende soorten massage

Integratieve Massage

Integratieve massage laat drie volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.
Eerst wordt u in een "dynamische massage" op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.

Daarna ontvangt u met warme olie een "intuïtieve massage". Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.

Tenslotte wordt met een "polariteitsmassage" geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen.

Integratieve Massage combineert hierdoor drie wezenlijke handelingen die een warme verzorgende moeder spontaan doet wanneer haar kind zich heeft bezeerd: het zachte wrijven op de pijnlijke plek, het rustige wiegen om het totaal tot rust te brengen en het liefdevol troostend neerleggen van de handen.

Integratieve Massage streeft, in een reeks massages, naar een zo optimaal mogelijke combinatie van de drie gebruikte massagevormen zodat er een volledig "op het lijf geschreven" massage ontstaat.

Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en wordt u meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van iemands wezen ervaren kan worden. Het is een bezielde, vanuit het hart komende vorm van aanraken, aangeraakt en "geraakt" worden; een woordeloos helen door een liefdevol ontmoeten.

Integratieve Massage heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Chi Nei Tsang Taoïstische buikmassage

Chi Nei Tsang betekent letterlijk "het werken met de energie van de interne organen. Chi Nei Tsang massage is een krachtige therapeutische massage voor diepgaande orgaanontgifting. Ze verwijdert fysieke en emotionele blokkades waardoor het hele lichaam terugkeert naar een gezond en optimaal functioneren. Deze manuele benadering biedt een krachtige, eenvoudige methode die blokkades en spanningen in overwegend het buikgebied op een directe, diepe én zachte manier vrij maakt.

Tegenwoordig horen we veel over het versterken van onze kern, over het handelen vanuit ons centrum. Wat betekent dit nu precies? Eenvoudig gezegd, onze kern is het zwaartekracht centrum in ons lichaam, gelegen in onze buik, in het gebied tussen de navel en het schaambeen.

Onze kern maakt zeker integraal deel uit van ons lichaam, waarbij de navel de belangrijkste speler is in ons dagelijkse spel van gezondheid en welzijn. Waarom is dit zo en hoe kunnen we ons meer bewust worden van het belang van onze buik, onze kern, in het behouden van een toestand van optimaal welzijn? Het antwoord ligt diep in de buikholte, met Chi Nei Tsang buikmassage.

Hotstone massage

Het masseren met hete stenen is al eeuwenoud. Al zolang de mens op aarde is worden stenen gebruikt voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo werden stenen bijvoorbeeld gebruikt ter verwarming bij koude nachten. Men plaatste de stenen eerst in het vuur, waarna ze als verwarming dienden onder een deken van huiden of bladeren.

Langzaam aan werden de warme stenen over de gehele wereld voor diverse doeleinden steeds vaker toegepast. De Grieken en Romeinen gebruikten in de badhuizen stenen om elkaar mee te masseren, omdat spierpijn, ongemakken en kwetsuren hierdoor afnamen. In Azië en India werden stenen gebruikt als voorloper op accupunctuurnaalden.

Hotstonemassage wordt gegeven met mooi door de natuur afgeronde vulkanische stenen. Ze worden verwarmd tot een temperatuur van tussen de 45 °C en 50 °C. De warmte van de stenen dringt diep door in je spieren en botten, terwijl de 'druk' van de stenen ervoor zorgt dat je je energie weer terug haalt naar jezelf en je meer bij jezelf bent. De stenen zijn een verlengstuk van of een aanvulling op mijn handen.

Hot Stone Massage is geschikt voor mensen die willen ontspannen. Hot Stone kan ook gegeven worden aan mensen met spierpijn, zenuwpijn, rug of nekpijn, stress, burn-out, algemene moeheid, slechte doorbloeding, lymfeproblemen, spijsverteringsproblemen, luchtwegaandoeningen. Hot Stone massage werkt hierbij op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam.

 

Guasha behandeling

Guasha is een revolutionaire Chinese ontgiftings- en stimuleringstherapie. 

Guasha betekent "schrapen"; het schrapen van de huid met olie en een speciale Jadesteen heeft een integraal reflex-effect op je gehele systeem, in het bijzonder ontgifting, stimulering van het immuunsysteem, oplossen van blokkades, ondersteuning van de bloedsomloop, pijnbehandeling en ontspanning, alles in 1 simpele behandeling!

Het is daarom niet verwonderlijk dat Guasha tot de meest krachtige zelfhulp c.q. preventieve behandelingen behoort.

Deze therapie heeft een actief maar indirect therapeutisch effect op talloze chronische stoornissen.


Namaste Webdesign